WIEBE COOL BEELDHOUWER

-   Beeldhouwer

Mijn missie:

Wiebe Cool (1950) - Beeldhouwer


Over beelden in steen en hout:

"Keer op keer ervaar ik het als een uitdaging om een stuk steen of 'dood' hout tot leven te wekken, zo te bewerken dat het gaat spreken, dat het een beeld wordt dat een ander beroert, raakt. Ik vind het machtig om aardse materie om te zetten in een bezield beeld."


Na mijn pensionering als o.a. docent kunst aan  Warmonderhof,  MBO opleiding voor biologisch dynamische land- en tuinbouw in Dronten, heb ik mijn beeldhouwhobby naar een hoger plan getild en werk ik nu bijna dagelijks in een van mijn werkplaatsen.Wanhoop in notenhout Kost €400,-

Vele reizen door Europa voerden me langs megalithische, Griekse en Romeinse beelden en bouwwerken, Keltische en middeleeuwse kunst en een groot aantal kathedralen. Inspirerende reizen naar inspirerende plekken waarvan ik impressies vastlegde in mijn beelden. 
Naar de lachende engel van de kathedraal in Reims.

Overal vandaan sleep ik stenen mee naar huis en leg daarin de opgedane indrukken vast. Meer eigentijdse meesters zoals Rodin, Barbara Hepworth of Henry  Moore boeien me zeer.  Deze beeldhouwers hebben ongelooflijk mooi werk nagelaten, ook dat vind ik ontzettend inspirerend. 

 
"In musea kijk ik vooral naar beelden en dan loop ik er het liefst een paar keer omheen, op zoek naar schoonheid in steen, brons of hout.” 


 
 Een prachtig compact stuk zwarte limestone gevonden op het strand van een van de Orkney eilanden, Schotland. Na noeste arbeid ontstond de  Orkney familie; Vader, moeder, kind. Gestileerd , abstract. De voet is een afgebroken, middeleeuwse  kerktegel uit de omgeving van Kampen, vol sporen uit het verleden. Kost € 550,-


 

Dagelijks ontvangt deze Pim het daglicht en de zonneschijn in grote dankbaarheid! n.t.k.

De laatste tijd werk ik het liefst in steen, maar ook hout- en bronswerk heb ik in het verleden uitgebreid verkend. Abstract of figuratief werken; beiden doe ik graag. In de loop der jaren heb ik een voorliefde ontwikkeld voor impressionistische portretten. (zie werk/portretten)Vogel proeft van de bramenoogst; zomer 2019. Kost €  225,-

Nadere kennismaking voor een opdracht kan telefonisch of via mijn e-mailadres, graag nodig ik mensen uit om langs te komen in Dronten om te kijken wat er allemaal staat en om een en ander nader te bespreken.


Het bezoekadres is :

Venkel 25

8252 CH Dronten

Bellen: 0031628979316